over Marion

 

Basis

Van 1992 – 1997 een 5-jarige opleiding tot natuurgeneeskundige, fytotherapeut, herborist en klassiek homeopaat: 

 

  • Hogeschool Hippocrates, Bloemendaal
  • Hoge School voor Natuurgeneeswijzen & Klassieke homeopathie, Arnhem

 

(Diploma)

 

Ik leerde enorm veel over de natuur als geneesmiddel en over ziekte holistisch benaderen (kijken naar het geheel aan invloeden; fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch). Hoe meer ik echter over de natuur als geneesmiddel leerde, hoe groter een brandende vraag groeide. Waarom kwam de wilde plant pas bij ziekte in beeld? Zoveel wilde planten waren eetbaar! Waarom was de wilde plant niet in de dagelijkse voeding geïntegreerd? Was de wilde plant dan niet vooral ook waardevol in het preventief zorgdragen voor onze gezondheid? Het was voor mij een enorme discrepantie! 

 

 

Vervolg

Inmiddels doe ik ruim 30 jaar onderzoek naar de wilde plant als voedingsmiddel in relatie tot preventieve gezondheidszorg.

 

Conclusie?

 

Wilde planten zijn de missing link  in onze voeding ( ontbrekende schakel in onze voeding - © 2016 )*.

 

* Genoemd boek is uitverkocht. Niet getreurd, de belangrijkste informatie is tevens opgenomen in het BASISKOOKBOEK eetbare wilde planten.  

 

 

Opleiding Voeding & Medicijn uit de natuur

Sinds ruim 10 jaar verzorg ik de opleiding Voeding & Medicijn uit de natuur.

Wilde planten zijn zoveel meer dan lelijk onkruid of juist mooie natuur. Ze zijn bovenal de oorspronkelijke vorm van onze tegenwoordige groenten! En daardoor nog rijk aan talrijke gezondheidsondersteunende stoffen die nauwelijks nog in onze groenten te vinden zijn. Dankzij deze specifieke stoffen zijn in de wilde plant bovendien de authentieke smaken die onze groenten ooit hadden bewaard gebleven! 

 

Wie de natuur weer leert omarmen, ontdekt: wilde planten zijn in vergelijking met landbouwgewassen een parel, qua culinair waarde en qua fysieke gezondheid. Daar komt nog bij ... voor de wilde plant moet je naar buiten. De wind door je haren, de zon en regen op je gezicht, de geur van aarde klevend aan je handen, inclusief de daarin aanwezige jouw gezondheid ondersteunende micro-organismen. Ook dát is nergens in de supermarkt te krijgen.

 

De handtekening van al mijn werk (boeken en lesgeven) is degelijkheid:

 

  • Grondige kennis van de fytochemie (de specifieke wilde plantenstoffen) want zij bepalen de -on-eetbaarheid van een plant en hoe je de plant culinair dan wel medicinaal verwerkt.
  • Nauwkeurige bekwaamheid in de taxonomie en botanie (uiterlijke kenmerken waaraan je de plant kunt herkennen).

Is precies dat wat je zoekt, dan nodig ik je graag uit mijn boeken te lezen of aan te sluiten in de opleiding Voeding & Medicijn uit de natuur.  

 

 

Boeken uit eigen pen

 

 

 

 

 

 

 

Vertalingen

  • Eetbare Wilde Planten 200 soorten herkennen en gebruiken - 2014
  • Sepp Holzer's permacultuur - 2012

 

 

Papieren boeken eten bomen?

Boeken hoeven geen bomen te eten! Lees hier hoe het ook anders kan.

 

Privé

Voor wie altijd nieuwsgierig naar leeftijd is: geboren in 1965.